Pažitka
Název:

Dýňovo-slunečnicové chlebíky

bezlepkový recept


Dýňovo-slunečnicové chlebíky


Ingredience:
Ingredience na placku 25 x 20 cm (9 ks):
mandlová mouka Adveni50 g
dýňová mouka Adveni30 g
slunečnicová mouka (mletá slunečnicová semínka)30 g
vejce3 ks
jedlá soda špetka
sůl špetka
Postup přípravy:

Nejžádanějšími recepty jsou vždy nové nápady na chleba. Ať už je alternativ na snídani, kolik chce, chleba je prostě chleba a myslím, že se to v dalších letech v naší kuchyni moc nezmění. Snadno si představíme, čím namazat, naplnit, jen ten základ, kdyby byl dobrý a jednoduchý.

Ať už je alternativ na snídani, kolik chce, chleba je prostě chleba a myslím, že se to v dalších letech v naší kuchyni moc nezmění. Snadno si představíme, čím namazat, naplnit, jen ten základ, kdyby byl dobrý a jednoduchý.

Známe více druhů pečiva, tentokrát jsem se zaměřila na "sendvičové". Něco, co můžete namazat a připravit si rychlou svačinu. Ideálním řešením je chlebová placka, kterou pak nakrájíme na libovolné rozměry.

Připravíme si plech s máslovým pečícím papírem a zapneme troubu na 150 stupňů. Vejce našleháme (pomocí mixéru to trvá cca 3 minuty). Mouky, sůl a jedlou sodu zamícháme a přidáme do vaječné pěny. Opatrně zamícháme a rozlijeme na pečící papír. Pečeme 15 minut. Tato placka potěší hlavně ty, které intenzivnější ořechové chlebíky moc neoslovují. Chuť je mnohem jemnější, až bych řekla nevýrazná, proto chutná skvěle i s chuťové výraznou pomazánkou. 

Dýňová mouka
Je vyrobena z dýňových semínek, které jsou zdravé složením i účinkem na naše zdravý. Mouka je jemná a výrazné zelené barvy. Semínka obsahují vzácné vitamíny, minerální látky a aminokyseliny. Působí blahodárně na organizmus, na krevní tlak, krevní cukr, při ochraně prostaty, atd. Více zajímavých informací o dýňové mouce se dozvíte na stránkách Bezlepkova.com.

Podrobné info:
Počet porcí9 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Beáta Vörösová

    zavřít okno