Ingredience: | |
bulgur | 150 g |
quinoa | 60 g |
dýně Hokaido | 400 g |
cuketa | 120 g |
šalotka | 1 ks |
olivový olej | dle potřeby |
tymián | dle chuti |
sůl | dle chuti |
čerstvě mletý pepř | špetka |
parmazán | 20 g |
Nedávno mi táta povídá: „Ty jíš tu dýni snad každý den, myslíš, že to je dobrý?“ – “ No jistě!“ povídám mu. „Co je sezónní, to je dobré.“ A ne snad?
Troubu předehřejte na 200 ⁰C. Plech vyložte pečícím papírem.
Dýni nakrájejte na kostky, vložte do mísy a promíchejte s 1-2 lžícemi oleje, solí a pepřem.
Rozložte na plech a pečte doměkka. Bude to trvat asi 20 minut.
Bulgur propláchněte horkou vodou a se špetkou soli vařte v dostatečném množství vody. Uvařte také quinou.
Cibuli nakrájejte na půlkolečka. Cuketu nakrájejte na slabší plátky a ty překrojte na čtvrtiny.
Na pánev nalijte trochu oleje a cibuli restujte dozlatova. Přidejte cuketu a opékejte se špetkou soli s trochou tymiánu do změknutí.
Dýni vložte do mísy a rozmačkejte.
Přidejte bulgur a quinou a pořádně promíchejte. Můžete použít i šťouchadlo.
Přimíchejte nastrouhaný parmezán.
Na talíř nandejte dýňový bulgur a navrch nasypte trochu cukety s cibulí.