máslové sušenky | 1 balení |
skořice | špetka |
citronová kůra | |
vejce | 2 ks |
máslo | kousek |
mascarpone | 1 kelímek |
citronová šťáva | |
třtinový cukr | |
vanilkový lusk | 1 ks |
dýně | 1/2 ks |
zakysaná smetana | |
Ingredience: |
Máte rádi cheesecake? Vyzkoušejte tento recept, kde klasický cheesecake,do kterého přidáte dýni. Opravdu chutná skvěle.
Jako dezert tohoto Halloweenského menu jsme vybrali dýňový cheesecake. Lehký, nadýchaný moučník, který svou lehce nasládlou a svěží chutí udělá příjemnou tečku za tímto menu.
Na korpus potřebujeme drobivé těsto, které vytvoříme nadrcením máslových sušenek, skořice, citronové kůry, vejce a změklého másla, které pevně vmáčkneme do dortové formy. Takto připravený korpus pečeme v troubě na 200° asi 15 minut.
Druhou vrstvu tvoří vejce rozmíchané s mascarpone, dochucené citronovou šťávou, třtinovým cukrem, obsahem vanilkového lusku a najemno nastrouhanou dýní. Směs už stačí jen nalít na předpečený korpus a v předehřáté troubě péct na 160° zhruba 40 minut.
Cheesecake je nutné nechat zchladnout a teprve poté vložit do lednice. Servírujeme minimálně po osmi hodinách. Před servírováním lehce potřete zakysanou smetanou.
www.facebook.com/RegionNaTaliri