Pažitka
Název:

Dýňový cheesecake


Dýňový cheesecake


Ingredience:
Korpus:
rýžová mouka170 g
ovesné vločky30 g
banán1/2 ks
vejce1 ks
mléko nebo voda30 ml
med dle chuti
skořice dle chuti
prášek do perníku špetka
Náplň:
dýňové pyré1 kg
odtučněný tvaroh250 g
bílý 2,5% jogurt70 g
vejce + 2 bílky1 ks
skořice dle chuti
muškátový oříšek špetka
hřebíček dle chuti
sůl špetka
med nebo nekalorické sladidlo dle chuti
rozinky dle chuti
Postup přípravy:

Nenapadá mě lepší dezert v těchto podzimních časech, než je dýňový cheesecake. Našla jsem spoustu receptů, ale na každém mi něco scházelo nebo přebývalo. Takže jsem si to klasicky poupravila podle sebe.

Pokud nemáte dýňové pyré jako já, tak přípravu začneme následujícím způsobem.
Troubu předehřejeme na 150 stupňů. Dýni si rozkrojíme na čtvrtiny a vydlabeme z ní semínka. Připravíme si pekáček lehce potřený máslem, na který položíme dýně dužinou dolů a pečeme v troubě cca 30 min, aby byly krásně měkké. Poté dýně vydlabeme a necháme směs vystydnout. Mezitím se vrhneme na přípravu korpusu. Připravíme si otvírací formu na cheesecake, do kterého dáme pečící papír. Dále smícháme všechny výše uvedené ingredience a dáme na dno nádoby a její okraje. Následně necháme ztuhnout v ledničce. 
Náplň:
Již vychlazené dýňové pyré rozmixujeme tyčovým mixérem a přidáme ostatní ingredience. Nalijeme do předem připravené nádoby s korpusem a dáme péct do trouby na 10 min při teplotě 230 stupňů. Poté teplotu snížíme na 170 stupňů a pečeme dalších cca 60 - 80 minut. 

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Kristýna Čiháková

    zavřít okno