Ingredience: | |
máslová dýně | 225 g |
hladká špaldová mouka | 150 g |
jablečná mouka | 85 g |
kypřící prášek bez fosfátů | 1/2 balíčku |
vejce | 2 ks |
třtinový cukr | 30 - 50 g |
tahhini | 1 lžíce |
javorový sirup | 2 lžíce |
kokosová smetana | 10 lžic |
Tenhle moučník vznikl vlastně náhodou jako taková znouzectnost, když bylo třeba zpracovat různé zbytky z lednice a špajzu. Nakonec ale mile překvapil a byl vítanou změnou k odpolední kávě.
Nejprve si oloupeme dýni a nastrouháme na jemno. Přidáme vejce, cukr, tahini, javorový sirup a kokosovou smetanu. Ve vedlejší misce smícháme mouky s kypřícím práškem a suchou směs postupně zašleháváme do mokré směsi, až vznikne těsto. Formu na biskupský chlebíček vymažeme máslem a vysypeme nebo vyložíme pečícím papírem. Těsto rozprostřeme do formy a pečeme na 180 stupňů asi 45 minut. Poté vyklopíme a necháme vychladnout na mřížce. Dobrou chuť!
Podrobné info: