Pažitka
Název:

Dýňový chlebíček s vlašskými ořechy a hrozinkami


Dýňový chlebíček s vlašskými ořechy a hrozinkami


Ingredience:
Ingredience:
dýňové pyré z dýně Hokaido200 g
mouka (150g špaldová typ 630 + 50g celozrnná)200 g
prášek do pečiva bez fosfátů1/2 sáčku
soda1 lžička
sůl1/4 lžičky
chia semínka1 lžička
skořice1 lžička
koření medový perník2 lžičky
vlašské ořechy50 g
rozinky50 g
olej80 ml
med50 ml
velký zralý banán1 ks
vejce2 ks
Postup přípravy:

Dýně je pro mě jednou z nejoblíbenějších surovin. Ráda z ní vařím jak polévky, omáčky tak ji ráda používám i na pečení. Tato podoba dýňové chlebíčku je pro mě dokonalá. Skvělá chuť a ta neskutečně příjemná vůně díky skořici a koření medový perník je prostě nepřekonatelná. Určitě stojí za vyzkoušení.

Nejprve si vydlabeme a nakrájíme dýni a dáme ji vařit do vody do změknutí (cca 10 minut). Poté necháme mírně zchladnout a pomocí tyčového mixéru rozmixujeme na pyré. V jedné míse si smícháme „suché“ ingredience tedy, obě mouky, prášek do pečiva, sodu, sůl, skořici, koření medový perník a chia semínka. Nasekáme si vlašské ořechy a hrozinky. V druhé míse si smícháme „tekuté“ přísady, vejce, rozmačkaný banán, olej, med a dýňové pyré. Pak mokré ingredience přimícháme do suchých a nakonec vmícháme nasekané ořechy a hrozinky. Vše promícháme. Vznikne polotekuté těsto.

Formu na chlebíček si vyložíme pečícím papírem a těsto do ní nalijeme. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 40 minut (horký vzduch). Pokud by chlebíček rychle nahoře hnědnul, doporučuji dát na něj pečící papír (zabrání to spálení vrchu chlebíčku a i tak se bude péci). Po upečení necháme zchladnout a podáváme např. ještě nasekanými ořechy a hrozinkami nebo s bílým jogurtem a pokapané medem.


Náš tip: Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ

Podrobné info:
Počet porcí10 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno