Pažitka
Název:

Dýňový dezert s amarantem, hruškou, skořicí, datlemi a hřebíčkem


Dýňový dezert s amarantem, hruškou, skořicí, datlemi a hřebíčkem


Ingredience:
Ingredience:
amarant30 g
máslová dýně250 g
datle3 ks
skořice od Grešíka1 špetka
hřebíček1-2 ks
hruška2 ks
čerstvý anans2 kolečka
strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate1 lžíce
Postup přípravy:

Zahradnické schopnosti našeho dědečka jsou ohromné. Máme stále velké zásoby dýně za které jsem velmi šťastná. Dýně načatá takže výzva ke zpracování a tak vznikl tento dezert.

Amarant propláchneme, dáme vařit společně s pokrájenými datlemi, skořicí. Po 10 minutách přidáme pokrájenou dýni, hřebíček a vaříme do změknutí. Vyjmeme hřebíček, přidáme nastrouhané hrušky. Dle potřeby doléváme vodu tak, aby se směs nepřipalovala, zároveň je třeba hodně míchat. Pokud by bylo vody moc, byla by směs hodně řídká.

Dobré chutnání!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno