Ingredience: | |
amarant | 30 g |
máslová dýně | 250 g |
datle | 3 ks |
skořice od Grešíka | 1 špetka |
hřebíček | 1-2 ks |
hruška | 2 ks |
čerstvý anans | 2 kolečka |
strouhaná čokoláda Vivani hot chocolate | 1 lžíce |
Zahradnické schopnosti našeho dědečka jsou ohromné. Máme stále velké zásoby dýně za které jsem velmi šťastná. Dýně načatá takže výzva ke zpracování a tak vznikl tento dezert.
Amarant propláchneme, dáme vařit společně s pokrájenými datlemi, skořicí. Po 10 minutách přidáme pokrájenou dýni, hřebíček a vaříme do změknutí. Vyjmeme hřebíček, přidáme nastrouhané hrušky. Dle potřeby doléváme vodu tak, aby se směs nepřipalovala, zároveň je třeba hodně míchat. Pokud by bylo vody moc, byla by směs hodně řídká.
Dobré chutnání!