Název:Dýňový guláš pro děti od 1 roku
dětská jídla
Ingredience:
Ingredience: |
středně velká dýně hokaido | 1/2 ks |
hovězí maso | cca 500 g |
velká cibule | 2 ks |
olej | dle potřeby |
mletá paprika | špetka |
sůl | dle chuti |
pepř | špetka |
Postup přípravy:Kdo má doma masožravce, jako mám i já, jistě chápe tuto moji snahu - totiž propašovat jim zcela nenápadně do onoho kýženého masa i trošku zeleniny. A právě v receptech tohoto typu se to většinou dobře daří.
Příprava tohoto guláše se vlastně v zásadě neliší od přípravy toho klasického - jen já nepoužívám mouku k zahuštění, jako se to v českých domácnostech často dělá.
Na trošce tuku osmahneme cibuli - krájím ji klidně i docela nahrubo, neboť základ stejně mixuji, aby se tak šťáva hezky zahustila. Když cibule začne chytat barvu, přidáme na kostky nakrájené a okořeněné hovězí maso a dýni (taktéž na větší kostky nakrájenou). Společně orestujeme, zaprášíme mletou paprikou a podlijeme vodou - tolik, aby bylo vše ponořené, ale rozhodně ani o kapku víc.
Vaříme do změknutí masa, což trvá většinou něco přes hodinku. Nakonec vybereme maso a část dýně, a zbytek společně rozmixujeme. Dýně a cibule omáčku zahustí a nebudete už potřebovat žádnou jinou (nezdravou) variantu.
Pokud si s gulášem chcete vyhrát, vyduste několikrát až do základu a znovu podlévejte, chytne tak krásně tmavou barvou. Pokud jste zvyklí, klidně přidejte rajský protlak, česnek, majoránku, kmín či cokoliv jiného, čím guláš rádi dochucujete.
Postup v multicookeru: Základ osmahněte pomocí funkce FRY (10 - 15 minut) a po podlití přepněte na funkci STEW (do změknutí masa, přibližně 90 minut).
Dětská specifika:
- cibule je tabulkově doporučována od 1 roku - nadýmá a je alergenem
- ani pro obsah koření a soli není guláš vhodný pro děti do 1 roku, nicméně si dokážu představit i nějakou jeho odlehčenou variantu právě pro tyto menší děti bez použití výše uvedeného
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy90 min
Autor:
zavřít okno