Ingredience: | |
česnek | 1 - 2 stroužky |
uvařená cizrna | 150 g |
dýňové pyré | 1/2 hrnku |
sezamová pasta tahini | 1/4 hrnku |
extra panenský olivový olej | 4 lžíce |
čerstvý rozmarýn | snítka |
sůl | dle chuti |
Hummus známe si všichni. Nejčastěji se připravuje z cizrny, ale já jsem se rozhodla udělat ho trošku jinak. Ano, bude z dýně. Postup je vlastně úplně stejný jako u klasického hummusu, akorát k němu přidáte dýňové pyré a bylinky. Já jsem zvolila můj oblíbený rozmarýn, který se k dýni skvěle hodí.
Do mixéru nasypte cizrnu, přidejte dýňové pyré, sezamovou pastu, olivový olej, česnek, otrhaný rozmarýn a vše rozmixujte dohladka. Pokud by se vám zdál hummus moc hustý, přidejte trochu olivového oleje nebo vody. Hotový hummus ochuťte solí a podávejte.
Podrobné info: