Název:Dýňový koláč
Ingredience:
Ingredience: |
máslo/Hera | 150 g |
hladká mouka | 150 g |
cukr krystal | 150 g |
dýně | 300 g |
namleté vlašské ořechy | 50 g |
mléko | 50 ml |
kypřící prášek do perníku | 1 balíček |
skořice | 2 lžičky |
nadrcený hřebíček | 6 ks |
vejce (zvlášť bílky a žloutky) | 3 ks |
Postup přípravy:Já kupuji dýni Hokaido, protože je pro mě nejchutnější a vymýšlím s ní jeden recept za druhou.
Postup aneb jak jsem postupovala já:
Rozpálíme si troubu na 150 stupňů.
Vezmeme si dvě misky a do jedné vložíme žloutky a do druhé bílky.
Do bílků dáme špetku soli a ušleháme do sněhu.
Do druhé misky ke žloutkům vložíme zbytek surovin, kromě ořechů a rozmícháme. Máslo dělá většinou problém, nechce se spojit. Proto si ho raději rozehřeji v mikrovlnné troubě.
Nastrouháme si dýni. Já mám raději nahrubo. Nastrouhanou dýni vložíme ke všem ingrediencím a dále pořádně promícháme. Když je vše spojené, vložíme opatrně sníh z bílků a promícháme ručně metličkou.
Poté vše nalijeme do dortové formy vyložené pečícím papírem a na povrchu posypeme nahrubo posekanými ořechy.
Dáme péct. Pečeme cca 30 minut, ale hlídáme, aby jsme to nespálili.
Necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém.
Ušleháme si šlehačku, vložíme do ní ztužovač a opět promícháme. Poté přidáme tvaroh, cukr dle chuti a nakonec rozehřáté máslo.
Celou hmotu rovnoměrně rozprostřeme po koláči a ozdobíme. Můžeme skořicovým cukrem, vlašskými ořechy či dýňovými semínky. Dáme do ledničky odpočinout.
Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min
Autor:
zavřít okno