Ingredience: | |
dýně Hokaido | 1 ks |
brambory | 3 - 4 ks |
střední cibule | 2 ks |
česnek | 6 - 8 stroužků |
sůl | špetka |
pepř | špetka |
olivový olej | trochu |
čerstvý tymián | špetka |
smetana na šlehání | dle potřeby |
máslo | oříšek |
muškátový oříšek | špetka |
Opět přichází sezóna dýní, a proto vyzkoušejte tento recept....
Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na cca centimetrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým olejem. Pečeme cca 20 minut. Po 20-ti minutách přidáme oloupané stroužky česneku a nakrájenou cibuli. Pečeme opět cca 20 minut. Brambory oloupeme a uvaříme klasickým způsobem. Když je vše upečené a uvařené, přendáme do hrnce (brambory i s vodou, ve které se vařily a vše rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby naředíme vodou nebo vývarem. Polévku zahřejeme a dochutíme (sůl, pepř, vegeta, muškátový oříšek). Nakonec zjemníme smetanou a oříškem másla. Na talíři zdobíme slaninovými chipsy.
Podrobné info: