Pažitka
Název:

Dýňový krém se slaninovými chipsy


Dýňový krém se slaninovými chipsy


Ingredience:
Ingredience:
dýně Hokaido1 ks
brambory3 - 4 ks
střední cibule2 ks
česnek6 - 8 stroužků
sůl špetka
pepř špetka
olivový olej trochu
čerstvý tymián špetka
smetana na šlehání dle potřeby
máslo oříšek
muškátový oříšek špetka
Postup přípravy:

Opět přichází sezóna dýní, a proto vyzkoušejte tento recept....

Dýni pořádně umyjeme, rozkrojíme a vydlabeme. Nakrájíme na cca centimetrové plátky a rozložíme na pekáček. Posypeme tymiánem, osolíme hrubou solí a zakapeme olivovým olejem. Pečeme cca 20 minut. Po 20-ti minutách přidáme oloupané stroužky česneku a nakrájenou cibuli. Pečeme opět cca 20 minut. Brambory oloupeme a uvaříme klasickým způsobem. Když je vše upečené a uvařené, přendáme do hrnce (brambory i s vodou, ve které se vařily a vše rozmixujeme ponorným mixérem, podle potřeby naředíme vodou nebo vývarem. Polévku zahřejeme a dochutíme (sůl, pepř, vegeta, muškátový oříšek). Nakonec zjemníme smetanou a oříškem másla. Na talíři zdobíme slaninovými chipsy.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Nikola Behenská

    zavřít okno