Ingredience: | |
dýně Hokaido - oloupaná | 140 g |
banán | 1 ks |
mango Kent | 80 g |
skořice | dle chuti |
pufovaná quinoa | dle chuti |
třtinový cukr | dle chuti |
voda | dle potřeby |
Dýně má neomezené množství variací a já s ní ráda laškuji jak na sladko, tak na slano. Tentokrát jsem se rozhodla pro dezert v kombinaci s mangem, které jsem si díky jeho chuti velmi oblíbila a už byl čas jej zpracovat. I když jsem měla co dělat ho nesníst jen tak, ale stálo za to vydržet a vychutnat si jej v mnou zvolené kombinaci.
Oloupeme a rozkrájíme dýni Hokaido, kterou uvaříme v páře. Mezitím si oloupeme mango, banán a společně s uvařenou, vychladlou dýní rozmixujeme. Dochutíme skořicí. Na dno poháru nasypeme pufovanou quinou a na ni nalijeme směs manga, dýně, banánu a skořice.
Jelikož jsem měla náročný týden a potřebovala jsem si zvýšit hladinu cukru, tak pro sebe jsem si připravila karamel, kterým jsem celý dezert polila. Karamel se připraví snadnou. Do vody nasypeme cukr, který necháme rozpustit, mícháme, dokud se voda nevypaří.
Podrobné info: