Ingredience: | |
dýně Hokkaido | 1 ks |
sušená rajčata | 2 ks |
rajče | 1 ks |
cibule | 1 ks |
sojovka | 1 lžíce |
koření - uzená paprika | 0,5 lžíce |
česnek (já použila 1 stroužek) | dle chuti |
chilli paprička | 1 ks |
olivový olej | trochu |
sůl (nepoužila jsem, protože mi stačí sojová omáčka, ale kdyby náhodou...) | dle chuti |
černý sezam a dýňový olej | na dozdobení |
brambory | dle potřeby |
I vegetariáni si mohou pochutnat na tataráku. Je mnoho možností z čeho "tatarák" připravit a jedním z příkladů je třeba dýně.
Nakrájenou dýni deset minut povařím (doměkka). Poté jí na olivovém oleji a cibulce osmahnu. Mezitím si v mixéru rozmixuji sušená rajčata, chilli papričku a česnek. Dýni okořením uzenou paprikou, nechám ještě chvilinku restovat, přidám nakrájené rajče a rozmixovanou směs, zaliji sojovou omáčkou a nechám chvilku sjednotit chutě. Poté vše rozmixuji. Před podáním nechám vychladnout (já to měla ještě přes noc v lednici).
Místo topinek jsem zvolila bramborové chipsy: Nakrájím brambory na úzké plátky a peču na pečícím papíře bez koření a oleje. 200°C cca 20 minut - záleží na velikosti plátků.
Podrobné info: