Ingredience: | |
menší vydlabaná dýně Hokaido | 1 ks |
cibule | 1 ks |
mrkev | 2 ks |
petržel | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
vývar nebo horká voda | 1 l |
smetana na vaření nebo kokosové mléko v plechu | 250 ml |
Ghí nebo arašídový olej | 1 lžíce |
mleté koření (kurkuma, chilli, kmín, muškátový oříšek, kardamom, pepř, zázvor, hřebíček) | 1 lžíce |
sůl | dle chuti |
naklíčená semínka | dle chuti |
dýňová semínka | dle chuti |
Receptů na dýňovou polévku je milion, já se ji vždy snažím doplnit něčím novým. Tento recept je vytuněn o kořenovou zeleninu a klíčky.
V hrnci orestujeme na másle nebo na oleji pokrájenou cibulku a přidáme česnek. Poté přidáme pokrájenou kořenovou zeleninu a dýni, chvíli společně restujeme a pak zalijeme vývarem nebo vodou. Vaříme na mírném plameni asi 30 minut.
Jakmile je zelenina měkká, polévku rozmixujeme tyčovým mixérem v hladký krém. Přidáme smetanu a znovu promixujeme. Dochutíme solí. Podáváme s klíčky a semínky.
Dobrou chuť.
Podrobné info: