Pažitka
Název:

Extra česnekové špaldovo-žitné tyčinky


Extra česnekové špaldovo-žitné tyčinky


Ingredience:
Ingredience:
žitná mouka celozrnná, jemně mletá100 g
hrubá špaldová mouka30 g
špaldová mouka 1050150 g
vejce2 ks
sůl10 g
České Ghíčko100 g
Alsan Bio50 g
pesto z medvědího česneku2,5 lžičky
česnek1 stroužek
špaldová mouka 1050 na podsypání
hrubozrnná sůl na posypání
vejce na potření tyčinek1 ks
Postup přípravy:

Tatínkovi tyčinky moc chutnaly a poručil si je znovu extra pro sebe a měl jedinou prosbu, trošku ostřejší verzi. No dobrá tedy, peklo se znovu.

Jednotlivé druhy mouky nasypeme na pracovní desku, uděláme si z mouky důlek a do něho přidáme vejce, povolené Ghí a Alsan, pesto z medvědího česneku, prolisovaný česnek a sůl. Pokud nemáme pesto nahradíme jej česnekem. Vypracujeme nelepivé těsto, dle potřeby si pracovní desku pomoučníme, aby se nám těsto nelepilo. Když máme těsto důkladně propracované, pustíme se do přípravy tyčinek. Vyválíme si dva špagátky, jeden silnější a jeden slabší, delší. Na jednom konci spojíme zmáčknutím k sobě a začneme slabším delším špagátkem obtáčet silnější, na konci opět spojíme. Takto připravené tyčinky klademe na plech s pečícím papírem. Vzniklé tyčinky potřeme rozkvrdlaným vajíčkem a posypeme hrubozrnnou solí.
Vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 180°C přibližně 20 minut, dozlatova.

Podáváme k pivu či vínu.

Podrobné info:
Počet porcí12 porcí
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno