Pažitka
Název:

Extra dark čokoládová zmrzlina

bezlepkový recept


Extra dark čokoládová zmrzlina


Ingredience:
Ingredience:
kokosové mléko REAL 80%1 plechovka (400g)
hořká čokoláda Vivani200 g
javorový sirup či jiné sladidlo dle chuti
ovoce na ozdobení dle chuti
Postup přípravy:

Tomášek si strašně přál čokoládovou zmrzlinku. Pořád si netroufám otestovat kupovanou a ani se mi nechce, protože čokoládová zmrzlina někdy ani kolem čokolády neprošla. A tak jsem se vrhla na domácí, toto bude asi nejrychlejší recept, který jsem kdy napsala.

Vezmeme čokoládu na vaření a pomalu ji v hrnci rozehřejeme. Pokud by se začínala chytat, přidáme celé kokosové mléko (pokud se nám nechytá, přidáme kokosové mléko až po rozpuštění) i s tekutým podílem, důkladně zamícháme a vše spojíme. V případě potřeby dosladíme námi zvoleným sladidlem, zamícháme, přelijeme do plastové misky a necháme při pokojové teplotě vychladnout. Po vychladnutí dáme misku s obsahem do mrazáku na 45 minut. Po 45 minutách vyndáme, opět našleháme a dáme znova na 45 minut do mrazáku, opět našleháme a pak již jen necháme zamrazit na konzumní teplotu. 

Naplníme do pohárků a ozdobíme čerstvým ovocem. Je to vážně extra čokoládový zmrzlina a nezbaští se jí moc.

Přeji příjemné mlsání.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno