Ingredience: | |
čerstvé (nebo mražené) fazolky | 500 g |
menší cibule, nasekaná na jemno | 1 ks |
extra panenský olivový olej | dle potřeby |
krájená rajčata v plechovce | dle chuti |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
nasekaná hladkolistá petrželka | dle chuti |
Jednoduchý recept na skvělé italské fazolky s rajčaty. Existuje řada variant tohoto receptu. Můžete jako základ k omáčce přidat ještě pálivé chilli papričky nebo česnek.
Fazolky omyjeme a na každé z nich odkrojíme oba konce. Do hrnce dáme vařit vodu, kterou osolíme. Přidáme fazolky a necháme vařit asi 10 minut. Mezitím si na olivovém oleji osmahneme cibuli (ev. společně s česnekem a chilli). Přidáme rajčata a necháme omáčku pomalu bublat. Fazolky scedíme a přidáme do omáčky. Dochutíme solí a pepřem, posypeme petrželí a promícháme. Necháme pár minut povařit a podáváme teplé například k masům.
Podrobné info: