Pažitka
Název:

Falafel

vegetariánský recept


Falafel


Ingredience:
Ingredience:
cizrna500 g
velká cibule1 ks
česnek3 stroužky
koriandr1 hrstka
petržel1 hrstka
sůl1 hrstka
pepř1 hrstka
římský kmín1 hrstka
černucha / černý sezam1 hrstka
olej na smažení
Postup přípravy:

Existuje milion receptů na falafel. Tento vám stoprocentně zaručí, že se vám placičky nebudou rozpadat. Jídlo je výborné, jako předkrm s dipem, ale se zeleninovým salátkem, máme my vegoši naopak skvělý oběd.

Cizrnu si namočíme do vody a necháme ji ve vodě klidně přes noc, nebo alespoň několik hodin. Pozoor, cizrna naboptná. Pokud je vás míň strávníků, uberte z gramáže. Jakmile je měkká, rozmixujeme ji s txčovým mixérem a přidáme vše, co máme v ingrediencích, kromě oleje. Směs vám musí chutnat, už za syrova, tudíš klidně dochuťe dle libosti. 
Jakmile máme směs dochucenou, tvarujeme dle sympatií. Placičky, válečky, kostičky a šup s nimi do rozehřátelého oleje. Smažíme dozlatova. Kdo chce, může je dát na pečící papír a upéct v trouba. je to na vás.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí6 porcí
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Monika Kovančičínová

    zavřít okno