Pažitka
Název:

Falešná vajíčková pomazánka


Falešná vajíčková pomazánka


Ingredience:
Ingredience:
bílé tofu1 ks
malá cibulka1 ks
kurkuma1/2 lžičky
černá sůl Kala Namak1 lžička
plnotučná hořčice1 lžička
sojová majonéza100 ml
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dokonalá veganská "vajíčková" pomazánka, kterou prostě musíte zkusit, protože jinak mi neuvěříte, že tato kombinace chutí může chutnat po vajíčkách i přesto, že vejce neviděla ani z rychlíku. Taky se mi tomu nechtělo věřit, protože pravá vajíčková pomazánka patřila k mým nejoblíbenějším svačinkám a nepředpokládala jsem, že bych ji dokázala připravit z čistě rostlinných surovin tak dobrou. A navíc její příprava vám nezabere víc jak 5 minut!

Bílé tofu dejte do misky a rozmačkejte vidličkou nebo nastrouhejte. Mně osobně přijde lepší tofu rozmačkat, pak je konzistence opravdu velice podobná klasické vajíčkové pomazánce. K tofu přidejte na jemno nakrájenou cibulku, kurkumu, černou sůl, hořčici, pepř a majonézu. Promíchejte a nechte chvíli uležet. Případně dochuťte podle vlastních chutí.

Ideální kombinace této pomazánky je s čerstvým pečivem nebo naopak se suchou topinkou. Bezlepkáři volí vhodnou bezlepkovou přílohu. 

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno