Ingredience: | |
brambory | 3 ks |
olej | 1 lžíce |
žloutek | 1 ks |
cibule | 1/2 ks |
kečup | 3 lžíce |
mletá paprika | 1 lžička |
hořčice | 1/2 lžičky |
sůl | 1 špetka |
pepř | 1 špetka |
chléb na topinky | 1/2 ks |
olej na smažení topinek | 1 ks |
česnek | 2-3 stroužky |
petržel | 1; hrstička |
Vypadá skoro jako pravý, že? Pamatuji si, že to byl hit 90 let! Vlastně můžete udělat všechno, co děláte při výrobě domácího tataráku, jen místo svíčkové dáte obyčejný brambor. Ano, pro masožravce je tento komentář výsměch, ale zkuste si ho. Mně moc chutnal!
Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladnout a oloupeme je. Polovinu nastrouháme nahrubo, druhou půlku najemno. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, olej nebo žloutek, najemno nakrájenou cibulku, kečup a hořčici. Vše vidličkou vymícháme v kompaktní směs.
Na vyšší vrstvě oleje usmažíme topinky, které potřeme česnekem a navrstvíme na ně falešnej tatarák. Upřímně... svíčková to neni, ale ta chuť je pecka.