Pažitka
Název:

Falešnej tatarák z brambor

vegetariánský recept


Falešnej tatarák z brambor


Ingredience:
Ingredience:
brambory3 ks
olej1 lžíce
žloutek1 ks
cibule1/2 ks
kečup3 lžíce
mletá paprika1 lžička
hořčice1/2 lžičky
sůl1 špetka
pepř1 špetka
chléb na topinky1/2 ks
olej na smažení topinek1 ks
česnek2-3 stroužky
petržel1; hrstička
Postup přípravy:

Vypadá skoro jako pravý, že? Pamatuji si, že to byl hit 90 let! Vlastně můžete udělat všechno, co děláte při výrobě domácího tataráku, jen místo svíčkové dáte obyčejný brambor. Ano, pro masožravce je tento komentář výsměch, ale zkuste si ho. Mně moc chutnal!

Brambory ve slupce uvaříme v osolené vodě do měkka. Necháme vychladnout a oloupeme je. Polovinu nastrouháme nahrubo, druhou půlku najemno. Přidáme mletou papriku, sůl, pepř, olej nebo žloutek, najemno nakrájenou cibulku, kečup a hořčici. Vše vidličkou vymícháme v kompaktní směs.

Na vyšší vrstvě oleje usmažíme topinky, které potřeme česnekem a navrstvíme na ně falešnej tatarák. Upřímně... svíčková to neni, ale ta chuť je pecka.


Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Mona Jaoua

    zavřít okno