Pažitka
Název:

Farářská krkovička


Farářská krkovička


Ingredience:
Ingredience:
vepřové krkovice4 plátky
větší cibule4 ks
sýr niva200 g
sýr gouda200 g
mletá paprika1 lžička
sádlo1 lžíce
sůl špetka
pepř špetka
Příloha:
brambory dle potřeby
petrželka dle chuti
máslo kousek
Postup přípravy:

Nelekněte se, že plech plný masa a cibulky nepodléváme. Cibulka pustí šťávu, proto zůstaňte klidní a nedivočte s vodou. Pokud byste měli i tak lepší pocit, můžete podlít třeba troškou smetany. 

Plátky masa zlehka naklepeme, malinko osolíme ( niva i gouda jsou slané ), opepříme. Pekáček zlehka vymažeme sádlem, vložíme krkovici, kterou pokladme cibulé nakrájenou na půlkolečka. Na každý plátek dáme jednu cibuli. Zasypeme nahrubo nastrouhanými sýry a zlehka poprášíme mletou sladkou paprikou. Bez přikrytí pečeme v troubě na 180 st cca 40 minut. Cibule puští šťavičku, ale vzhledem k tomu, že nic nepodléváme, není jí mnoho.
Proto jako příloha jsou vhodné brambory v jakékoliv úpravě. My měli šťouchačky. Maso je krásně šťavnaté a křehké.
Recept mám od kamarádky Janičky Bouškové, jen jsem si ho mírně upravila.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno