Pažitka
Název:

Farmářské těstoviny


Farmářské těstoviny


Ingredience:
Ingredience:
mleté maso1/2 kg
větší rajčata6 ks
slanina10 - 15 dkg
česnek7 stroužků
rajský protlak1 lžíce
rajčata1 plechovka
menší cibule2 ks
tymián dle chuti
čerstvá bazalka dle chuti
sladká paprika špetka
parmazán dle potřeby
olivový olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Pokud nevíte co vařit, tak samozřejmě mleté maso, těstoviny a kvalitní sýr vás nemohou nikdy zklamat.

Na olivovém oleji osmahneme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme nakrájenou slaninu, necháme vysmažit. Poté přihodíme mleté maso, orestujeme a zalijeme rajčaty z plechovky a přidáme nakrájená rajčata i protlak. Prolisujeme 6 stroužků česneku. Pak už jen dochucujeme. Přisypeme asi polovinu nastrouhaného parmazánu (2-3 lžíce), zbytek si necháme na posypání, tymián, bazalku (promneme v dlaních). Asi 15 minut vaříme, aby změkla všechna rajčata. Když omáčku odstavíme z plotny, prolisujeme zbývající stroužek česneku a můžeme ještě přidat bazalku. Poléváme uvařené těstoviny (dle návodu) a na závěr zakápneme olivovým olejem a sypeme parmazánem.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Josef Vratislav Drábek

    zavřít okno