Pažitka
Název:

Fazole adzuki se zeleninou, bylinkami a česnekem

vegetariánský recept


Fazole adzuki se zeleninou, bylinkami a česnekem


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
vařené fazole adzuki150 - 200 g
bílá cibule1 ks
rajčata6 ks
rajčatová šťáva150 ml
očištěná, vydlabaná cuketa1/2 ks
bazalka dle chuti
tymián dle chuti
česnek dle chuti
jablko1 ks
pórek na ozdobení
Postup přípravy:

Když vařím fazole, vždy si jich uvařím víc. Tentokrát jsem z nich připravila polévku a zeleninovou směs. Musím podotknout, že už tu strašily milé fazolky dost dlouho a bylo načase si je opět dopřát.

Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.

Uvařené scezené fazole dáme stranou, vývar z fazolí je škoda vylít, vývar jsem použila na přípravu polévky.

A jdeme připravit směs. Na Ghí orestujeme pokrájenou cibulku, přidáme očištěnou, na menší kousky nakrájenou cuketu, nakrájená rajčata, které jsem spařila a oloupala, prohřejeme, přidáme rajčatovou šťávu a dusíme. Když je zelenina měkká dochutíme. Přidáme nastrouhané jablíčko a koření, já zvolila bazalku, tymián a česnek. Jelikož jsem připravovala i pro syna, zeleninu jsem udělala měkčí a dala méně česneku, nakonec jsem přidala vařené fazole adzuki a vše společně krátce prohřála a při servírování ozdobila pórkem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno