Pažitka
Název:

Fazole na husto bez zahuštění


Fazole na husto bez zahuštění


Ingredience:
Ingredience:
fazole Černé oko540 g
vývar (měla jsem uzený)120 ml
velká cibule4 ks
olej2 lžíce
mletý pepř dle chuti
sůl dle chuti
cukr dle chuti
ocet dle chuti
Postup přípravy:

Je jedno, jaké použijete fazole. Můžou být červené nebo bílé ve slaném nálevu, já jsem tentokrát vyzkoušela "Černé oko". Ale tady jde spíš o to, že se nemusí zahušťovat žádnou moukou. Pár rozmixovaných cibuli úplně postačí.

Na 2 lžících rozehřátého oleje zpěníme 3 drobně nakrájené cibule. 

Zalijeme vývarem a pod pokličkou slabým varem vaříme 10 minut.

Poté rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme scezené fazole a podle svých zvyklostí dochutíme. Promícháme a 5 minut provaříme. 

Jednu cibuli nakrájíme a na 2 lžících rozehřátého oleje osmažíme do zlatavé barvy. 

Fazole rozdělíme na porce a na talíři posypeme osmaženou cibulí.

Podáváme s volským okem, nebo libovolnou uzeninou, kyselou okurkou a čerstvým chlebem.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno