Ingredience: | |
mungo fazolky v suchém stavu | 1/2 hrnku |
cuketa | 200 g |
cibule | 1 ks |
mrkev | 1 ks |
brambora | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
saturejka | hrstka |
tymián | hrstka |
umeoce | 1 lžíce |
zakysaná smetana | 2 lžíce |
voda nebo vývar | 1,5 l |
České Ghíčko nebo máslo | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dnes jsem se pustila do zpracovávání lednicových zbytků a to je, jak známo, nejlepší vaření (smích). A to se i potvrdilo, polévka je skvělá a i dcera snědla plný talíř.
Den předem si namočíme mungo fazolky do studené vody. Na másle necháme zesklovatět nakrájenou cibuli. Poté k ní přihodíme nakrájenou mrkev, česnek, bramboru a cuketu. Společně restujeme, než začne zelenina chytat barvu. V té chvíli přidáme scezené fazolky, přilijeme vodu a přisypeme čerstvé bylinky. Vaříme do změknutí fazolí, solíme až na závěr! Po vypnutí polévky, dochutíme solí, pepřem, umeoctem a zakysanou smetanou. Vše společně rozmixujeme a podáváme.
Podrobné info: