Pažitka
Název:

Fazolkový quiche s cheddarem a ajvarem


Fazolkový quiche s cheddarem a ajvarem


Ingredience:
Těsto:
hladká špaldová mouka180 g
máslo100 g
sůl1/2 lžičky
ledová voda2 - 3 lžíce
Náplň:
zelené fazolky150 g
pórek1 ks
česnek2 stroužky
vejce2 ks
mascarpone250 g
smetana ke šlehání100 ml
cheddar150 g
ajvar2 lžíce
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Po dlouhé době u nás zase zavoněl oblíbený slaný koláč. Tentokrát  jsem do něj využila suroviny, co jsem si přivezla z nákupu v Rakousku. A musím říct, že to je zatím nejlepší cheddar, co jsem ochutnala...

Do odvážené mouky přidáme sůl a promícháme. Nakrájíme studené máslo na plátky a rukama hněteme, dokud nevznikne drobenka. Pak přidáváme po lžících ledovou vodu, až se hmota spojí v kompaktní těsto. Necháme ho v lednici odpočinout alespoň půl hodiny. Mezitím si připravíme náplň. Pórek nakrájíme na kolečka, fazolky asi na centimetrové kousky a česnek prolisujeme. Přidáme vejce, mascarpone, smetanu, ajvar a nastrouhaný cheddar. Osolíme, opepříme a všechno společně dobře promícháme. Troubu si rozehřejeme na 180 stupňů. Těsto vyválíme na velikost koláčové formy a pomocí prstů vymačkáme i do okrajů. Propícháme na několika místech vidličkou a předpečeme, zatěžkané luštěninami (asi 10 minut). Poté na těsto rovnoměrně rozprostřeme náplň a dopékáme dalších asi 30 minut dozlatova. Chutná teplý i studený!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Lucie Kříbalová

    zavřít okno