Ingredience: | |
fazolové lusky | dle potřeby |
máslo | kousek |
olej | trochu |
cibule | 1 ks |
hladká mouka | 2 lžíce |
mléko | dle potřeby |
bilý pepř | špetka |
sůl | špetka |
ocet | trochu |
cukr | dle chuti |
smetana (30%) | 1 kelímek |
kopr | dle chuti |
K omáčce si můžete dát jako přílohu například brambory, maso a vajíčko....
Fazolové lusky zbavíme tvrdých konců, opláchneme a překrájíme. Povaříme v osolené vodě na skus. Zchladíme ledovou vodou a necháme na sítku okapat. Na másle a trošce olejem necháme zesklovatět na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme 2 lžíce hladké mouky a vymícháme světlou jíšku. Tu zalijeme mlékem a pomalu necháme probublávat. Ochutíme bílým pepřem, solí, trochou octa, cukrem. Zjemníme 30% smetanou, přidáme fazolové lusky a doladíme chutě. Já ještě přidávám pro vůni trochu nasekaného kopru.
Podrobné info: