Ingredience: | |
zelené fazolky povařené v osolené vodě | 200 g |
štíhlé nudle Šmakoun | 1 balení |
naložené sušené rajčata | 2 lžíce |
černé olivy nakrájené | 1 lžíce |
smetana na vaření | 200 ml |
sušený česnek | 2 lžičky |
čerstvě mletý pepř | špetka |
sůl | špetka |
sušená / čerstvá bazalka | špetka |
olivový olej | 2-3 lžíce |
strouhaný sýr dle chuti | hrst |
Je tu další zdravější recept, který ocení každá hospodyňka při redukci váhy. Nejen, že uděláte něco pro sebe, ale ještě to výborně chutná.
Fazolky opečeme na oleji, přidáme Štíhlé nudle a lehce oresujeme, dokud nezezlátnou. Přidáme sušená rajčátka, smetanu, sušený česnek, špetku bazalky, sůl a pepř. Krátce povaříme, až se smetana z větší části vstřebá, a odstavíme. Nakonec přidáme olivy. Ihned podáváme - kdo má rád sýr, může jím směs na talíři posypat.
Olivy mají poměrně výraznou chuť, proto pokud je nemusíte, můžete je ve směsi zcela vynechat.
Podrobné info: