Pažitka
Název:

Fazolová fajrovačka s červenou řepou


Fazolová fajrovačka s červenou řepou


Ingredience:
Ingredience:
červené fazole ve slaném nálevu1 konzerva
pórek1 hrst
mrkev nakrájená na kolečka1 ks
celer nakrájený na kostičky200 g
větší cibulka nakrájená na kostičky1 ks
menší rajčátko zbavené slupky (nakrájené na osminky)3 ks
větší červená řepa (pečená hodinu v alobalu potřeném olejem)1 ks
česnek1 stroužek
sádlo2 lžíce
hovězí nebo uzený vývar2 l
rajský protlak2 lžíce
jemně pokrájený špek50 g
sůl špetka
pepř špetka
mletý kmín špetka
bobkový list
uzená paprika špetka
Postup přípravy:

Výborná je se lžící zakysané smetany....

Na sádle opečeme špek a cibuli, když cibule zezlátne, přidáme mrkev a celer a opékáme asi pět minut. Pak zalijeme vývarem, přidáme bobkový list, mletý kmín, nové koření, celý pepř, rajčata a nadrobno pokrájený česnek. Po 20 minutách do polévky vložíme oloupanou a na kostičky nakrájenou červenou řepu a pórek, přilijeme rajský protlak a k samému konci pak fazole i s nálevem a uzenou papriku. Krátce provaříme, osolíme podle chuti, vyjmeme koření a podáváme.

Poznámka:
Do polévky můžeme ke konci přidat i vařené brambory.
Máte-li rádi hustší polévky, přidejte středně tmavou zásmažku z mouky a másla.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Daniela Svobodová

    zavřít okno