Pažitka
Název:

Fazolová polévka se zeleninou na česneku a tymiánu


Fazolová polévka se zeleninou na česneku a tymiánu


Ingredience:
Ingredience:
České Ghíčko dle potřeby
fazole adzuki130 g
střední mrkev2 ks
řapíkatý celer50 g
menší petržel1 ks
česnek dle chuti
tymián dle chuti
sůl dle chuti
voda dle potřeby
řasa Kombu velikost poštovní známky
Postup přípravy:

Fazole mám moc ráda a dlouho jsem si je nedopřála. Fazolová akce vždy ztroskotala v začátku, myslím na ně už 14 dní a pokaždé je večer zapomenu namočit, tentokrát už ne a my jsme si mohli pochutnat na fazolové polévce.

Fazole si namočíme přes noc, druhý den vylijeme vodu, ve které jsme fazole máčeli, vložíme fazole do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a fazole scedíme, opětovně vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme řasu kombu, já vařila v tlakovém hrnci přibližně 20 minut.
Na Ghí si orestujeme pokrájenou zeleninu, mrkev, celer, petržel, zalijeme vývarem z fazolí a vaříme do změknutí zeleniny. Když je zelenina měkká, přidáme uvařené fazole a dochutíme česnekem, tymiánem a osolíme. Já jsem polévku rozmixovala do hladka.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy60 min

Autor:
Jitka Matěchová

    zavřít okno