Ingredience: | |
červené fazole adzuki | 150 g |
červená paprika - kapie | 1/4 ks |
bílá cibule | 1/2 ks |
cherry rajčata | 12 ks |
kešu ořechy | 5 lžic |
České Ghíčko bio | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
česnek | dle chuti |
bylinky | dle chuti |
voda | dle potřeby |
Další pomazánka, která se stává právoplatně pyšným favoritem. Tuto pomazánku jsem připravovala na oslavu jmenin. Několikrát jsem ji na pečivo musela přimazat, pochopitelně s velkou radostí. Sice jsem ji měla v plánu na druhý den na svačinu, ale bohužel nebo tedy bylo mi ctí, že se po ni zaprášilo a nezbylo ani na oblíznutí lžičky. Pomazánka, která stojí za ochutnání a samotnou přípravu.
Červené fazole přecedíme, necháme vychladnout. Vychladlé fazole vložíme do sekáčku, přidáme pokrájenou červenou papriku, rajčata, cibuli a tuk. Pokud si chceme vychutnat kousky cibule, přidáme ji až později najemno posekanou a jen do pomazánky vmícháme. Vše společně rozmixujeme, přidáme dle potřeby namleté kešu ořechy, které nám pomazánku zahustí. Záleží na množství přidané zeleniny, případně nepřidávejte šťávu z rajčat, kterou rajčata při krájení pustí. Přidáním kešu ořechů získá pomazánka na jemnosti. Je dobré několikrát za sebou pomazánku v časovém rozestupu rozmixovat tyčovým mixérem. Kešu ořechy postupně nasají přebytečné tekutiny a povede se je tak vyšlehat dohladka. Pro dospělé můžeme přidat pepř, rovněž lze využít místo čerstvých rajčat rajčata sušená, následně již jen pomazánku dosolíme dle vlastní chuti.
Namažeme na oblíbené pečivo a vychutnáme si tu dobrotu, ideálně s nakládanou zeleninou.
Oříšky, sušené ovoce, semínka a další zdravé potraviny doporučujeme nakoupit na eshopu SVĚT PLODŮ