Pažitka
Název:

Fazolová quesadilla

vegan, vegetariánské, intolerance laktózy


Fazolová quesadilla


Ingredience:
Ingredience:
tortilly4 ks
olivový olej
červená cibule1 ks
římský kmín1 lžička
oregano1/2 lžičky
mletá paprika1/2 lžičky
uzená paprika1/2 lžičky
chilli paprička1 ks
fazole v tomatě1 konzerva
sterilovaná kukuřice3 lžíce
malý rajčatový protlak1 ks
červená čočka50 g
voda1 dcl
sůl špetka
uzený sýr Veganline
Sojade jogurt natural1 kelímek
Postup přípravy:

Při sobotním večeru jedna mexická rychlovka, která je výborná s dobře vychlazeným pivem - quesadilla s fazolemi a červenou čočkou. Pokud máte rádi pikantní mexickou kuchyni, toto Vám zajisté zachutná. Upozorňuji, že je pokrm hodně sytý.

Na olivovém oleji opečte cibulku dozlatova, poté zasypte kořením, zalijte fazolemi, protlakem a vodou. Přidejte červenou čočku a vařte dokud nebude čočka měkká (zhruba 10 minut). Poté přidejte kukuřici, dosolte a případně dochuťte dle chuti. Milovníci pikantních chutí mohou přidat ještě čerstvou chilli papričku.

Rozpalte troubu na maximum, ideálně zapněte gril. Na placku dejte polovinu směsi, zasypte strouhaným sýrem (dle chuti, ale stačí opravdu troška) a přiklopte druhou plackou. Tortilly zvrchu lehce navlhčete (aby se Vám nepokroutily) a dejte na 2 - 3 minuty zapéct pod gril.

Servírujte s bílým jogurtem (např. Sojade) a zeleninou.

Dobrou chuť!

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Lenka Špaček

    zavřít okno