Pažitka
Název:

Fazolové brownies s fíky a mandlemi


Fazolové brownies s fíky a mandlemi


Ingredience:
Ingredience:
červené fazole (2x plechovka fazolí v nálevu)510 g
zralé banány2 ks
med3 lžíce
kvalitní kakao30 g
voda150 ml
mandlové plátky50 g
baby fíky (sušené)50 g
kokosový olej2 lžíce
fíky na ozdobení2 - 3 ks
Postup přípravy:

Fazolové brownies není až zas taková novinka, ale chtěla jsem jej už dlouho vyzkoušet. Je řada receptů, ať už s přidáním mouky, čokolády, kakaa či vejce, tak jsem si od každého vybrala něco a vznikl recept, který mě mile překvapit. Tuto dobrotu si můžete dát bez výčitek, je bez mouky, vejce i rafinovaného cukru, zato díky fazolím plná bílkovin.

Fazole nejprve propláchneme vodou a necháme okapat. Kakao si dáme do misky a zalijeme ho vroucí vodou, rozmícháme a necháme zchladnout (cca 10 minut).

Poté si pomocí tyčového mixéru rozmixujeme fazole, banány a baby fíky. Přidáme zchladlou kakaovou směs, med, plátky mandlí a povolený kokosový olej a promícháme. Vznikne nám řidší těsto, které nalijeme do koláčové formy, vyložené pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů cca 30-40 minut. Na vrchu bude brownies popraskané, ale uvnitř vláčné. Necháme trochu zchladnout a nakrájíme. Před podáváním ozdobíme zralým kouskem fíku.

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno