Ingredience: | |
slanina | 300 g |
velká cibule | 1 ks |
velká paprika | 2 ks |
rajčatový protlak | 1 balení (115g) |
sterilované červené fazole | 1 balení |
jarní cibulka | 1 ks |
chilli omáčka | dle chuti |
sójová omáčka | dle chuti |
sladká paprika | špetka |
sušený česnek | dle chuti |
olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
cukr | dle chuti |
Skvělý typ na bezmasý guláš, který je díky luštěninám vydatným obědem. Kdyby se Vám přeci jen zastesklo po kusu uzeniny, přidejte jako já slaninu.
Slaninu nakrájíme na nudličky a na troše oleje orestujeme. Pak do pánve přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky a papriku. Když je zelenina poloměkká, přidáme pokrájenou jarní cibulku, trochu sladké papriky, sušený česnek, sůl, pepř, pár kapek chilli omáčky, sójovké omáčky, rajský protlak a špetku cukru. Směs podlijeme vodou a vše podusíme do měkka. Červené fazole přidáme až ke konci, protože sterilovaná zelenina je měkká a rychle by se rozvařila. Servírujeme s čerstvým chlebem.
Podrobné info: