Ingredience: | |
červené fazole ve slaném nálevu | 2 konzervy |
anglická slanina | 250 g |
velká cibule | 1 ks |
cukr krupice | 2 lžíce |
ocet | 3 lžíce |
sůl | dle chuti |
mletý pepř | dle chuti |
tuk | na smažení |
větší cibule | 2 ks |
vejce | 4 ks |
zelené bylinky | na ozdobu |
Když se řekne fazole, okamžitě se mi vybaví salát, který je u nás doma velice oblíbený.
Fazole dáme do cedníku a necháme z nálevu okapat.
Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě rozřízneme na polovinu. Dáme ji do vařící vody a 1 minutu necháme provařit. Poté vlijeme do cedníku a necháme okapat.
Do kastrolu dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a až začne zlátnout, slijeme bokem puštěný tuk.
Ke slanině do kastrolu přidáme 50 ml vody, ocet, sůl, pepř a cukr a necháme přejít varem.
Odstavíme ze sporáku, přidáme fazole, cibuli promícháme a necháme alespoň 4 hodiny uležet.
Pokud nespěcháme, necháme uležet v chladu přes noc.
Z cibule nakrájíme směrem od středu ke kraji cca 2 cm plátky a část středu vybereme tak, aby nám vznikl uprostřed prostor pro vejce.
Na pánev do rozehřátého tuku položíme kroužky cibule, do každého vyklepneme vejce, lehce osolíme a nelépe pod pokličkou usmažíme.
Před podáváním salát promícháme, na talíři ozdobíme volským okem a ozdobíme zelenou petrželkou.
Podrobné info: