Pažitka
Název:

Fazolový salát s volským okem v cibulovém kroužku


Fazolový salát s volským okem v cibulovém kroužku


Ingredience:
Ingredience:
červené fazole ve slaném nálevu2 konzervy
anglická slanina250 g
velká cibule1 ks
cukr krupice2 lžíce
ocet3 lžíce
sůl dle chuti
mletý pepř dle chuti
tuk na smažení
větší cibule2 ks
vejce4 ks
zelené bylinky na ozdobu
Postup přípravy:

Když se řekne fazole, okamžitě se mi vybaví salát, který je u nás doma velice oblíbený.

Fazole dáme do cedníku a necháme z nálevu okapat.

Cibuli nakrájíme na půlměsíčky a ty ještě rozřízneme na polovinu. Dáme ji do vařící vody a 1 minutu necháme provařit. Poté vlijeme do cedníku a necháme okapat. 

Do kastrolu dáme na drobné kostičky nakrájenou slaninu a až začne zlátnout, slijeme bokem puštěný tuk. 

Ke slanině do kastrolu přidáme 50 ml vody, ocet, sůl, pepř a cukr a necháme přejít varem. 

Odstavíme ze sporáku, přidáme fazole, cibuli promícháme a necháme alespoň 4 hodiny uležet.

Pokud nespěcháme, necháme uležet v chladu přes noc.

Z cibule nakrájíme směrem od středu ke kraji cca 2 cm plátky a část středu vybereme tak, aby nám vznikl uprostřed prostor pro vejce. 

Na pánev do rozehřátého tuku položíme kroužky cibule, do každého vyklepneme vejce, lehce osolíme a nelépe pod pokličkou usmažíme. 

Před podáváním salát promícháme, na talíři ozdobíme volským okem a ozdobíme zelenou petrželkou.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Drahomíra Kořínková

    zavřít okno