Pažitka
Název:

Fenyklovo-bramborová krémová polévka pro děti od 6 měsíců


Fenyklovo-bramborová krémová polévka pro děti od 6 měsíců


Ingredience:
Ingredience:
fenykl1 ks
velká cibule1 ks
středně velké brambory4 ks
česnek4 stroužky
vývar nebo vodacca 3 hrnky (750ml)
ghí nebo olej dle potřeby
sůl dle chuti
Postup přípravy:

Často se mě ptáte, jak zpracovat fenykl, a tak jsem jich nakoupila pár do zásoby a vrhla se na nové recepty. Tato polévka je jedním z nich, je úplně jednoduchá a přitom moc dobrá.

V hrnci rozpalte lžíci ghíčka nebo přiměřené množství oleje a do zlatova na něm začněte opékat cibuli na kostičky. S jejich velikostí si nemusíte příliš lámat hlavu, polévku budete stejně mixovat, takže postačí, když ji vezmete prostě jen tak nahrubo. Až začne cibule zlátnout, přidejte stejným systémem ledabyle nakrájený fenykl a česnek. Dopečte do zlatova, přihoďte brambory na kostičky, promíchejte a  zalijte vývarem či vodou. Vařte do změknutí všech surovin.

Hotový krém rozmixujte do hladka, v případě potřeby nařeďte další vodou a nezapomeňte také dosolit. Pokud máte rádi pikantnější chuti, můžete přidat ještě prolisovaný česnek, a pokud máte raději polévku jemnější, můžete do ní drcnout ještě trošku mléka či smetany (od 1 roku), či smetany zakysané (od 9 měsíců).

Podávejte s libovolnými semínky a kapkou panenského oleje.

Dětská specifika:

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Barbora Charvátová

    zavřít okno