Pažitka
Název:

Fenyklovo-mrkvový salát


Fenyklovo-mrkvový salát


Ingredience:
Ingredience:
fenykl1 bulva
mrkev2 ks
citronový olivový olej trochu
citronová šťáva dle chuti
sůl špetka
pepř špetka
Postup přípravy:

Jediný mrkvový salát, který se u nás doma dělával byl ten klasický, co zná asi každý, s citronovou šťávou a cukrem. Dobré je taky nastrouhané jablko s mrkví. Tento salát je však úplně něco jiného, obsahuje totiž fenykl. 

Přijde mi, že je tato zelenina u nás poměrně opomíjená. Občas se použije jako koření nebo fenyklový čaj. Popravdě tohle byla taky moje první zkušenost se syrovým fenyklem, používala jsem ho dřív pouze v teplé úpravě, zejména s těstovinami, nebo mnou velice oblíbenou a variabilní směsí pečené zeleniny, protože mi připadal hodně aromatický na to, abych ho použila syrový. No ale dnes jsem to riskla a rozhodně jsem neprohloupila.

Z bulvy fenyklu jsem odstranila svrchní část a nakrájela jej na tenké proužky. Mrkev jsem nastrouhala na jemné "vlasy", smíchala a ochutila zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy, soli a pepře. A nechala jsem ho vychladit....

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Milena Jandusová

    zavřít okno