Pažitka
Název:

Fialový koláč


Fialový koláč


Ingredience:
Ingredience:
tvaroh2 vaničky
tvaroh ve staniolu1 ks
mléko60 ml
šmakoun švestka + skořice300 g
bílek2 ks
borůvky hrst
sušené datle6 ks
skořice dle chuti
med nebo jiné sladidlo dle chuti
Borůvková poleva:
borůvky2 hrsti
mléko100 ml
šmakoun švestka + skořice100 g
tvaroh1 lžíce
Postup přípravy:

A opět bomba plná bílkovin, na které si můžeme pochutnat.

Tvarohy a mléko dáme do misky, přidáme nastrouhaného Šmakouna, borůvky a ručním šlehačem rozšleháme. Následně přidáme skořici, sladidlo a sníh z bílků. Připravíme si formu, kterou vyložíme pečícím papírem a směs do ní nalijeme. Dáme péct do trouby na cca 45 min při teplotě 180 stupňů. 
Dále si připravíme borůvkovou polevu. Šmakouna nastrouháme nebo rozmixujeme a společně s ostatními ingrediencemi dáme do kastrůlku a vaříme, dokud nevznikne fialová "omáčka" - touto směsí polijeme hotový koláč a můžeme podávat!

Podrobné info:
Počet porcí8 porcí
Čas přípravy90 min

Autor:
Kristýna Čiháková

    zavřít okno