Pažitka
Název:

Filet s fenyklem, pórkem a brambor


Filet s fenyklem, pórkem a brambor


Ingredience:
Ingredience:
pstruh2 filety
pórek1 ks
fenykl1 ks
cherry rajčata6 ks
brambory dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
chilli paprička1 ks
česnek2 stroužky
máslo kousek
bylinky (sušená petrželka, pažitka, libeček) dle chuti
kurkuma špetka
citron1 ks
Postup přípravy:

Poprvé jsem konečně měla možnost vyzkoušet pro mě tak zajímavou zeleninu, jako je fenykl. Myslím, že jsem se ho bála naprosto zbytečně. Je moc dobrý a rozhodně ho začnu více používat v kuchyni.

Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme z obou stran aspoň 6 minut.
Brambory si jen očistíme a nakrájíme na kolečka, které uvaříme v osolené vodě.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla a orestujeme na něm nasekaný česnek a nasekanou papričku. Krátce orestujeme a přidáme nakrájený pórek, fenykl, sůl, pepř a kurkumu. Restujeme asi 5-6 minut. Pak přidáme na půlky překrojená rajčátka a ještě tak 3 minutky restujeme. Vypneme. Brambory scedíme a servírujeme na talíř, poklademe pórkovou směs s fenyklem a navrch grilovanou rybu. V menším kastrůlku si rozpustíme kousek másla a přidáme bylinky. Ochuceným máslem ještě přelijeme rybu.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Tereza Buranská

    zavřít okno