Ingredience: | |
pstruh | 2 filety |
pórek | 1 ks |
fenykl | 1 ks |
cherry rajčata | 6 ks |
brambory | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
chilli paprička | 1 ks |
česnek | 2 stroužky |
máslo | kousek |
bylinky (sušená petrželka, pažitka, libeček) | dle chuti |
kurkuma | špetka |
citron | 1 ks |
Poprvé jsem konečně měla možnost vyzkoušet pro mě tak zajímavou zeleninu, jako je fenykl. Myslím, že jsem se ho bála naprosto zbytečně. Je moc dobrý a rozhodně ho začnu více používat v kuchyni.
Rybu osolíme, opepříme a pokapeme citronem. Grilujeme z obou stran aspoň 6 minut.
Brambory si jen očistíme a nakrájíme na kolečka, které uvaříme v osolené vodě.
Na pánvi rozehřejeme kousek másla a orestujeme na něm nasekaný česnek a nasekanou papričku. Krátce orestujeme a přidáme nakrájený pórek, fenykl, sůl, pepř a kurkumu. Restujeme asi 5-6 minut. Pak přidáme na půlky překrojená rajčátka a ještě tak 3 minutky restujeme. Vypneme. Brambory scedíme a servírujeme na talíř, poklademe pórkovou směs s fenyklem a navrch grilovanou rybu. V menším kastrůlku si rozpustíme kousek másla a přidáme bylinky. Ochuceným máslem ještě přelijeme rybu.