Pažitka
Název:

Fish and chips zdravě


Fish and chips zdravě


Ingredience:
Ingredience:
ryba - mník450 - 500 g
mouka4 lžíce
vejce1 ks
mléko3-5 velkých lžic
cornflakescca 5 hrstí
sůl špetka
Zeleninové hranolky:
batáty1 - 2 ks
celer1/2 ks
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
oregano dle chuti
bazalka dle chuti
tymián dle chuti
Postup přípravy:

Dnes se zadařilo, zdravá variace na fish and chips, tedy ryba v obalu s cornflakes a zeleninové hranolky (batáty, celer), vše pečené v troubě.

Rybu osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, mouky, mléka a špetky soli a poté v rozdrcených cornflakes. Cornflakes nedrťte úplně na moučku, nechte větší kousky. Takto obalenou rybu dejte na plech vyložený pečícím papírem.

Zeleninové chipsy můžete připravit z jakékoliv zeleniny, jako např. celer, mrkev, petržel, batát, červená řepa apod. V mém případě jsem použila batáty a celer.

Zeleninu nakrájíme na hranolky a v míse smícháme olivový olej, špetku soli, oregano, bazalku a tymián a v této směsi hranolky obalíme. Dáme na druhý plech, vyložený pečícím papírem. Pekla jsem společně ve vyhřáté troubě na 200 stupňů, rybu cca 20 minut a hranolky o něco déle, cca 30 minut. Rybu je možné zakápnout citronem a přidat jogurtový dresink.

Podrobné info:
Počet porcí3 porce
Čas přípravy45 min

Autor:
Alena Chramostová

    zavřít okno