Ingredience: | |
ryba - mník | 450 - 500 g |
mouka | 4 lžíce |
vejce | 1 ks |
mléko | 3-5 velkých lžic |
cornflakes | cca 5 hrstí |
sůl | špetka |
Zeleninové hranolky: | |
batáty | 1 - 2 ks |
celer | 1/2 ks |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
oregano | dle chuti |
bazalka | dle chuti |
tymián | dle chuti |
Dnes se zadařilo, zdravá variace na fish and chips, tedy ryba v obalu s cornflakes a zeleninové hranolky (batáty, celer), vše pečené v troubě.
Rybu osolíme a obalíme v těstíčku z vejce, mouky, mléka a špetky soli a poté v rozdrcených cornflakes. Cornflakes nedrťte úplně na moučku, nechte větší kousky. Takto obalenou rybu dejte na plech vyložený pečícím papírem.
Zeleninové chipsy můžete připravit z jakékoliv zeleniny, jako např. celer, mrkev, petržel, batát, červená řepa apod. V mém případě jsem použila batáty a celer.
Zeleninu nakrájíme na hranolky a v míse smícháme olivový olej, špetku soli, oregano, bazalku a tymián a v této směsi hranolky obalíme. Dáme na druhý plech, vyložený pečícím papírem. Pekla jsem společně ve vyhřáté troubě na 200 stupňů, rybu cca 20 minut a hranolky o něco déle, cca 30 minut. Rybu je možné zakápnout citronem a přidat jogurtový dresink.
Podrobné info: