Pažitka
Název:

Focaccia


Focaccia


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
vlažná voda300 ml
droždí20 g
sůl1 lžička
olivový olej + na potření40 g
olivy černé a zelené s papričkou dle chuti
sušená naložená rajčata dle chuti
sekaný rozmarýn dle chuti
tymián dle chuti
mořská sůl na posypání dle chuti
Postup přípravy:

Focacciu prostě miluji a tahle je naprosto skvělá, takže neváhejte a upečte si ji.

V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté utěrkou. Do vykynutého těsta vpracujeme nakrájená rajčata a olivy, rozmarýn a tymián. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvoříme placičky, uděláme do nich důlky a potřeme olivovým olejem. Necháme ještě kynout na plechu, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů. Po chvíli teplotu stáhneme na 180 stupňů a dopečeme. Hotové, ještě horké potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy90 min

Autor:
Romana Važanská - Rubášová

    zavřít okno