Ingredience: | |
hladká mouka | 500 g |
vlažná voda | 300 ml |
droždí | 20 g |
sůl | 1 lžička |
olivový olej + na potření | 40 g |
olivy černé a zelené s papričkou | dle chuti |
sušená naložená rajčata | dle chuti |
sekaný rozmarýn | dle chuti |
tymián | dle chuti |
mořská sůl na posypání | dle chuti |
Focacciu prostě miluji a tahle je naprosto skvělá, takže neváhejte a upečte si ji.
V robotu propracujeme mouku promíchanou se solí, přidáme olej a droždí rozmíchané ve vlažné vodě, které jsme nechali 15 minut odpočinout. Těsto necháme vykynout přikryté utěrkou. Do vykynutého těsta vpracujeme nakrájená rajčata a olivy, rozmarýn a tymián. Těsto rozdělíme na stejné díly, vytvoříme placičky, uděláme do nich důlky a potřeme olivovým olejem. Necháme ještě kynout na plechu, pak vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 200 stupňů. Po chvíli teplotu stáhneme na 180 stupňů a dopečeme. Hotové, ještě horké potřeme olivovým olejem a posypeme mořskou solí.
Podrobné info: