Pažitka
Název:

Focaccia se sušenými rajčaty, olivami a bylinkami


Focaccia se sušenými rajčaty, olivami a bylinkami


Ingredience:
Ingredience:
hladká mouka500 g
teplá voda400 ml
droždí1/2 kostky
sůl2 čaj. lžičky
cukr1 čaj. lžička
olivový olej70 ml
sušená rajčata1 hrstička
olivy dle chuti1 hrstička
salám dle chuti1 hrstička
tymián1 hrstička
rozmarýn1 hrstička
oregáno1 hrstička
bazalka1 hrstička
hrubozrnná sůl1 větší špetka
Postup přípravy:
Když mám srdce zjihlé....peču focacciu třeba i v deset večer. Aneb s největší láskou a úctou k sobě, jsem si díky dlouhému hnětení těsta udělala i mozol. Tento recept jsem chtěla zkusit už dávno, ale teď se nabízelo i to, že jsem v lednici našla otevřenou skleničku se sušenými rajčaty, taky olivy a za mne ten nej nej salám Florentino s lískovými ořechy.
Vodu smícháme s droždím a cukrem - necháme vzejít kvásek.

Mouku se solí a bylinkami promícháme s kváskem a přidáme sušené rajčata,olivy, salám dle výběru a bylinky.
Hněteme opravdu dlouho, dokud se nezačnou tvořit bubliny. Těsto bude řidší a pokud nemáte robot ,chce to trpělivost a trénované ruce z práce jako mám já.
Necháme kynout na teplém místě cca hodinu a dáme do pekáčku vyslaným pečícím papírem, kde těsto necháme ještě cca půl hodiny kynout.
Do těsta uděláme prsty důlky a nalijeme na něj olivový olej.

Pečeme v předehřáté troubě na 180-200 cca 40 min. Zlatavá barva napoví.

Dobrou chuť
Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravyvíce jak 90 min

Autor:
Andrea Dohnalíková

    zavřít okno