Ingredience: | |
sušený bob obecný (zahradní) | dle potřeby |
římský kmín | špetka |
citronová sůl | dle chuti |
sůl | dle potřeby |
hladkolistá petržel | hrstka |
Konzumuje se pouze vnitřek bobu, slupka se zahodí.
V jednom z minulých receptů jsem zmínila turmus, neboli vlčí bob. Dnes mám pro vás připraveno něco podobného, foul - bob obecný (zahradní). Turmus i foul se připravují a servírují naprosto stejně. Obě luštěniny je u nás na Blízkém východě možné ochutnat u tradičních pojízdných stánků, které kolují starým městem a podél pobřeží.
Přes noc namočené foul slijeme, propláchneme, zalijeme čistou vodou a uvaříme do měkka. Během vaření vám radím otevřít všechna okna pořádně dokořán a větrat, co to jde. Vůně, která se při vaření line kuchyní, nemá daleko k některým měkkým, zrajícím sýrům.
Hotové foul podáváme ještě vlahé, posypané římským kmínem, citronovou solí a petrželkou. Konzumuje se pouze vnitřek bobu, slupka se zahodí.
Citronovou sůl je možné nahradit citronovou šťávou a solí.
Podrobné info: