Pažitka
Název:

Foul


Foul


Ingredience:
Ingredience:
sušený bob obecný (zahradní) dle potřeby
římský kmín špetka
citronová sůl dle chuti
sůl dle potřeby
hladkolistá petržel hrstka
Postup přípravy:

Konzumuje se pouze vnitřek bobu, slupka se zahodí.

V jednom z minulých receptů jsem zmínila turmus, neboli vlčí bob. Dnes mám pro vás připraveno něco podobného, foul - bob obecný (zahradní). Turmus i foul se připravují a servírují naprosto stejně. Obě luštěniny je u nás na Blízkém východě možné ochutnat u tradičních pojízdných stánků, které kolují starým městem a podél pobřeží.

Přes noc namočené foul slijeme, propláchneme, zalijeme čistou vodou a uvaříme do měkka. Během vaření vám radím otevřít všechna okna pořádně dokořán a větrat, co to jde. Vůně, která se při vaření line kuchyní, nemá daleko k některým měkkým, zrajícím sýrům.

Hotové foul podáváme ještě vlahé, posypané římským kmínem, citronovou solí a petrželkou. Konzumuje se pouze vnitřek bobu, slupka se zahodí.

Citronovou sůl je možné nahradit citronovou šťávou a solí.

Podrobné info:
Počet porcí5 porcí
Čas přípravy30 min

Autor:
Aisha Khatib

    zavřít okno