Pažitka
Název:

Francouzská paštika z krůtích jater s jeřabinami


Francouzská paštika z krůtích jater s jeřabinami


Ingredience:
Ingredience:
krůtí játra300 g
máslo150 g
menší cibule2 ks
čenek2 stroužky
jeřabiny100 g
toustový hléb dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
brandy1 dcl
bílé víno1 dcl
rohlík1 ks
mléko2 dcl
Postup přípravy:

Každý zná klasický recept s brusinkami. Já mám rád jeřabiny, protože jsou chuťově velmi podobné, ale na rozdíl od brusinek, které dostanete všude, působí na Vaše hosty originálně a netradičně. 

Když se řekne Pfeffer steak, neznamená to nic jiného, než pořádný kus hovězí svíčkovés vynikající pepřovou omáčkou. Viděl jsem už mnoho způsobů, jak lidé tento recept prezentují, ale podle mého názoru jsou základem tohoto jídla tři suroviny: Vyzrálý kus hovězí svíčkové, nakládaný zelený pepř a kvalitní brandy.

V rendlíku nechám zpěnit nadrobno nakrájenou cibulkou, přidám 2 stroužky česneku, znovu necháme zpěnit a přidáme rozmixovaná játra. Na mírném ohni restujeme, dokud směs nechytne barvu a játra nejsou téměř hotová. Proč nesmí být úplně propečené? Ztvrdly by. Ve chvíli, kdy játra chytnou barvu, podlijeme směs brandy. Necháme vypařit alkohol, osolíme, opepříme a odstavíme ze žáru. Necháme zchladnout při pokojové teplotě.

Mezitím si namočíme rohlík do mléka s trochou bílého vína. Jakmile játrová směs vychladne, dáme ji společně s namočeným rohlíkem a trochou másla do mixéru a rozmixujeme tak, aby byla paštika krásně jemná. Dosolíme dle chuti.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy20 min

Autor:
Petr Chudárek

    zavřít okno