Pažitka
Název:

Francouzské řízky


Francouzské řízky


Ingredience:
Marináda:
ocet dle chuti
olej trochu
sůl špetka
pepř špetka
cibule dle chuti
kuřecí prsní řízky, ale lze i z vepřové kýty dle potřeby
Těstíčko:
vejce2 ks
olej1 lžička
hladká mouka dle potřeby
sůl špetka
voda nebo bílé víno na případné zředění kapka
Postup přípravy:

Na tento recept si můžete zvolit maso, dle toho co máte zrovna k dispozici. Kuřecí maso nebo vepřové. Hlavní zvláštností v receptu je octová marináda, která se do masa vpíjí opravdu celou noc. Můžete se připravit na kyselejší chuť s cibulovým doprovodem.

Maso naklepeme, osolíme, opepříme. Ocet a olej ve stejném poměru smícháme s nahrubo nakrájenou cibulí a maso do této marinády naložíme. Musí být úplně ponořené. Marinovat necháme přes noc, ale můžeme i několik dní.
V den D maso vyjmeme, pořádně papírovou utěrkou zbavíme marinády, protáhneme v hladké mouce a následně v těstíčku. To vymícháme do hustější konzistence. Bude-li příliš husté, zředíme kapkou vody či vína. Na oleji či sádle smažíme pozvolna z obou stran dozlatova. Podáme např. s bramborovou kaší.
Řízky mají lehce navinulou chuť, chutnají výrazně po cibuli.

Podrobné info:
Počet porcí2 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Naďa Indruchová

    zavřít okno