Pažitka
Název:

Francouzské toasty s jablkem, skořicí a pistáciemi


Francouzské toasty s jablkem, skořicí a pistáciemi


Ingredience:
Na toasty:
toastový chleba (bezlepkový chleba Schär Pan Blanco)8 plátků
vejce2 ks
smetana ke šlehání40 ml
kokosový cukr2 lžičky
skořice1/4 lžičky
himalájská sůl špetka
máslo na smažení
Na ozdobu:
střední jablko1 ks
nasekané pistácie hrst
kokosový cukr1 lžíce
skořice1/4 lžičk
Postup přípravy:

Tato skvělá záležitost vás potěší nejen ke snídani, ale třeba i jako dezert. Místo jablek můžete použít jakékoli vaše oblíbené ovoce a klidně si k těmto francouzským toastům udělejte nějaký lahodný krém nebo domácí šlehačku.

1. V misce si vyšlehám vejce se smetanou, cukrem, skořicí a himálajskou solí. Na pánvi si rozpálíme máslo, toasty obalíme ve vajíčku a na másle je z obou stran osmahneme do zlatova.

2. Jablko si omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky. Cukr si smícháme se skořicí.

3. Hotové toasty si vyskládáme na talíř, posypeme cukrem se skořicí, poklademe jablky a nakonec ozdobíme nasekanými pistáciemi.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Romana Böhmová

    zavřít okno