Ingredience: | |
bílý toustový chleba | 10 ks |
vejce | 4 ks |
mléko | 100 ml |
skořice | dle chuti |
máslo | dle potřeby |
moučkový cukr | dle chuti |
Jsou to asi dva týdny zpátky, co jsem musela zajít pro něco do obchodu a objevila tam kilovou krabičku úžasných velkých červených jahod. Hned co jsem je spatřila, začaly se mi v hlavě rýsovat všelijaké nápady a recepty, které bych mohla udělat. Ze všech návrhů vyhrály francouzské tousty s velkou mísou čerstvě nakrájených jahod.
Jak už jsem psala, francouzské tousty jsem dělala už celkem dávno, ale až dneska večer jsem se konečně rozhoupala k tomu, abych sem recept na ně konečně dala.
O co vlastně jde? I když se tousty jmenují francouzské, nejčastěji je můžeme najít v Americe. Jde o dobrou sladkou snídani nebo svačinu složenou z toustů, vajec, voňavé skořice a cokoli dalšího od různých druhů ovoce, jogurtu, zakysané smetany nebo zmrzliny.
1. V hlubokém talíři rozmícháme 4 vejce s mlékem a skořicí.
2. Toustový chleba namočíme v připravené vajíčkové směsi a smažíme na rozpálené pánvi s máslem dozlatova
3. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Podrobné info: