Pažitka
Název:

Francouzské tousty


Francouzské tousty


Ingredience:
Ingredience:
bílý toustový chleba10 ks
vejce4 ks
mléko100 ml
skořice dle chuti
máslo dle potřeby
moučkový cukr dle chuti
Postup přípravy:

Jsou to asi dva týdny zpátky, co jsem musela zajít pro něco do obchodu a objevila tam kilovou krabičku úžasných velkých červených jahod. Hned co jsem je spatřila, začaly se mi v hlavě rýsovat všelijaké nápady a recepty, které bych mohla udělat. Ze všech návrhů vyhrály francouzské tousty s velkou mísou čerstvě nakrájených jahod.

Jak už jsem psala, francouzské tousty jsem dělala už celkem dávno, ale až dneska večer jsem se konečně rozhoupala k tomu, abych sem recept na ně konečně dala.

O co vlastně jde? I když se tousty jmenují francouzské, nejčastěji je můžeme najít v Americe. Jde o dobrou sladkou snídani nebo svačinu složenou z toustů, vajec, voňavé skořice a cokoli dalšího od různých druhů ovoce, jogurtu, zakysané smetany nebo zmrzliny.

1. V hlubokém talíři rozmícháme 4 vejce s mlékem a skořicí.

2. Toustový chleba namočíme v připravené vajíčkové směsi a smažíme na rozpálené pánvi s máslem dozlatova 

3. Posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy15 min

Autor:
Zenab Condéová

    zavřít okno