Ingredience: | |
hladká mouka | 120 g |
pohanková mouka | 30 g |
neloupané mandle, hrubě nasekané | 50 g |
prášek do pečiva | 2 lžičky |
mletá skořice | 1/2 lžičky |
nastrouhaný muškátový oříšek | 1/4 lžičky |
rozemleté hřebíčky | 4 ks |
mletý zázvor | 1/4 lžičky |
tekutý med | 130 g |
žloutek | 1 ks |
máslo + na vymazání formy | 80 g |
Tenhle perník je úplně jiný a je boží. Vlastně jsem ten klasický český už asi rok nepekla, peču teď tenhle. Je medový, lahodný, mandlový...zkuste ho. Já jsem fakt zvědavá, jak vám zachutná.
P.S. Ano, je nízký. Nesnažte se ho péct vyšší z dvojité dávky, protože by se vám kvůli medu v těstě nejspíš připálil.
V míse smíchejte obě dvě mouky společně s práškem do pečiva, mandlemi a kořením.
Přidejte rozpuštěné máslo, med a žloutek, promíchejte, až se vše spojí a vznikne vláčné těsto.
Chlebíčkovou formu vymažte máslem a dejte do ní těsto.
Pečte na 180°C přibližně 40 minut. Propečení zkoušejte špejlí Těsto se na ni nesmí lepit.
Podrobné info: