Pažitka
Název:

Frittata alla Burina (vaječná omeleta s ledovým salátem)

vegetariánský recept


Frittata alla Burina (vaječná omeleta s ledovým salátem)


Ingredience:
Ingredience:
vejce1 - 2 ks
ledový salát, omytý a nasekaný na proužky hrst
sýr pecorino1 lžíce
olivový olej dle potřeby
sůl dle chuti
pepř dle chuti
Postup přípravy:

Dneska jsem si pro vás připravila opravdu rychlý recept, který vás příjemně zasytí, a budete k němu potřebovat jen pár základních ingrediencí. Tuto vaječnou omeletu můžeme podávat jako předkrm nebo i jako hlavní chod.

Tato frittata pochází z regionu Lazio, konkrétně z Říma. Jedná se o tradiční recept, který kdysi připravovali chudí vesničané ze surovin, které zrovna měli k dispozici, z úrody kterou vlastníma rukama sklidili.

V misce rozšleháme vejce, přidáme sýr, sůl, pepř a salát. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nalijeme do ní směs. Opečeme nejprve z jedné strany, potom omeletu obrátíme a opečeme z druhé. Podáváme teplé.

Podrobné info:
Počet porcí1 porce
Čas přípravy10 min

Autor:
Zuzana Miličková

    zavřít okno