Ingredience: | |
vejce | 1 - 2 ks |
ledový salát, omytý a nasekaný na proužky | hrst |
sýr pecorino | 1 lžíce |
olivový olej | dle potřeby |
sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti |
Dneska jsem si pro vás připravila opravdu rychlý recept, který vás příjemně zasytí, a budete k němu potřebovat jen pár základních ingrediencí. Tuto vaječnou omeletu můžeme podávat jako předkrm nebo i jako hlavní chod.
Tato frittata pochází z regionu Lazio, konkrétně z Říma. Jedná se o tradiční recept, který kdysi připravovali chudí vesničané ze surovin, které zrovna měli k dispozici, z úrody kterou vlastníma rukama sklidili.
V misce rozšleháme vejce, přidáme sýr, sůl, pepř a salát. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a nalijeme do ní směs. Opečeme nejprve z jedné strany, potom omeletu obrátíme a opečeme z druhé. Podáváme teplé.
Podrobné info: