Pažitka
Název:

Fučka


Fučka


Ingredience:
Ingredience:
brambory1000 g
sůl dle chuti
slanina, nakrájená na kostičky150 g
máslo4 lžíce
cibule, nakrájená na plátky2 ks
hladká mouka50 g
Postup přípravy:

Toto jídlo je opravdu jednoduché. Kromě vyškvařené slaniny a cibulky, ucítíte i kořeny této bašty.

Brambory dáme vařit do hlubší nádoby se špetkou soli. Vody dáme ale tentokráte více, než jsme zvyklé, budeme ji později potřebovat. Mezitím na pánvi vyškvaříme na kostičky pokrájenou slaninu. Vyškvařený tuk slijeme na druhou pánev, přidáme máslo, necháme ho rozpustit a usmažíme na něm cibulku dozlatohněda.
Když jsou brambory uvařené, slijeme vodu z brambor do menší nádoby a dáme stranou. Brambory rozšťoucháme, přisypeme mouku, vrátíme zpátky na plotnu a na velmi malém a mírném plameni mícháme a postupně přiléváme vodu z brambor tak dlouho, až začne kaše "fučet".
Mícháme a přiléváme dál, až se mouka uvaří. Trvá to cca 5 minut.
Kaši rozprostřeme na větší misku nebo nádobu, posypeme cibulkou, slaninou a omastíme.

Podrobné info:
Počet porcí4 porce
Čas přípravy30 min

Autor:
Ivana Černá

    zavřít okno